Multisport voor kinderen

sproef_logo-stackedSproef is een multisport concept dat kinderen (van 6-12 jaar) op een leuke en eigentijdse manier van verschillende sporten laat proeven. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die op jonge leeftijd meerdere sporten beoefenen, op latere leeftijd meer en langer sporten. Daarnaast is het uitproberen van verschillende sporten belangrijk voor de lichamelijke, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen.

Vrijblijvende kennismaking

Meedoen aan Sproef betekent voor een kind 10 proeflessen per sport. Genoeg om de sport goed te leren kennen, zonder verplichtingen in de vorm van bijvoorbeeld een lidmaatschap. Allerlei verschillende type sportaanbieders doen mee, van verenigingen tot commerciële aanbieders. Het is dus mogelijk om na de proeflessen direct over te stappen binnen dezelfde sportvoorziening.

Digitaal platform

Via het digitale platform (www.sproef.nl) kunnen kinderen en ouders alvast kennis maken met de verschillende sporten, aan de hand van leuke filmpjes en games. Sproef helpt kinderen meerdere sporten te ervaren, om hierdoor een betere sportkeuze te stimuleren. Dit zorgt er voor dat ze niet (massaal) afhaken als ze 13-14 jaar oud zijn. Sproef heeft alle sporten ingedeeld in vijf categorieën en stimuleert kinderen middels een leuk spaarsysteem uit iedere categorie minimaal één sport te proeven. Iedere categorie wordt vertegenwoordigt door een ‘topatleet’. De topatleten van Sproef laten kinderen hun favoriete sporten zien en ervaren.

Sproef_Characters_swirl_wit

Voor meer informatie, neem contact op met Margot van Beusekom (margot@firmaleef.nl) of ga naar www.sproef.nl.

Tags: , , , ,