Sportbrede juridische helpdesk

Sportverenigingen hebben regelmatig te maken met juridische vragen. Om deze reden biedt DAS de Juridische Adviesdesk voor de Sport aan. Aangesloten sportbonden en verenigingen hebben hierdoor toegang tot eerstelijns juridische ondersteuning. Op vrijdag 28 oktober vond de officiele start van de Juridische Adviesdesk plaats, uiteraard in aanwezigheid van de 12 aangesloten sportbonden. Wederom een mooi voorbeeld van sportbrede dienstverlening! Wij zetten een aantal vragen over de Juridische Adviesdesk voor u op een rijtje. 

cv2rodgxyaeguezWaar kunt u de Adviesdesk voor gebruiken?

Sportbonden en verenigingen kunnen telefonisch of per mail hun vragen stellen aan juridisch specialisten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen over een besluit van de gemeente,
de arbiedsovereenkomst van een trainer, een geschil met de beheerder van een sportaccommodatie of een sponsor die
zijn verplichtingen niet nakomt. Zowel preventief als bij een geschil kunt u contact opnemen met de Adviesdesk.

Waar bestaat de dienstverlening uit?

De dienstverlening bestaat uit eerstelijns juridisch advies.
Dit betekent dat alle juridische vragen mondeling of per mail worden beantwoord. Kan de advisering redelijkerwijs niet meer telefonisch of per mail worden gedaan, dan wordt u verder geholpen voor een vaste prijs (‘fixed fee’). U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het bestuderen of opstellen van juridische documenten.

Als het niet mogelijk is vooraf een vaste prijs op te geven, dan helpen de juristen van DAS u verder voor een gereduceerd uurtarief van € 157,50.

Hoe kunt u de Adviesdesk voor uw verenigingen inzetten?
Neem daarvoor contact op met DAS. Voor een vast bedrag van € 250 per sportbond per jaar met daarbovenop een bedrag per vereniging (ca. € 2), bent u aangesloten op de Adviesdesk.

Of vraag bij de reeds aangesloten sportbonden naar hun ervaringen. Het gaat om onder andere: de Biljart Bond, de Handboog Bond, de NJBB, Gehandicaptensport Nederland, de NSkiV, de Basketball Bond en de Nevobo.

Meer informatie:

Website: www.das.nl/sport